Malmö Konstguide Offentlig konst i staden

Författare: Gunnar Ericson och Jacob Faxe

Projektets huvudmän: ABF Malmö, Malmö Förskönings- och Planteringsförening, Malmö stad, Kira förlag.

Malmö har förvandlats från sliten industristad till en modern kunskapsstad. Stadsbilden och stadslivet bär otaliga vittnesbörd om detta. Malmöbor och besökare gläds åt förändringen och sprider gärna budskapet inom och utom landet.

Den offentliga konsten är självklart en del av förändringen. Många konstnärer tolkar djupare än andra sin samtid och ger stadsrummen nya värden och symboler. Samtidigt finns historiens alla både små och stora verk kvar. Tillsammans illustreras årsring efter årsring i stadens utveckling.

Malmö är en av landets främsta konststäder. Denna konstguide vill berätta om våra samtida konstverk, om den nya gatukonsten och om konceptuella minnesmärken. Den tar oss med till konstnärligt utformade lekplatser och ljussättningar. Här beskrivs modernismens många konstverk från 1950 till 1970 talet. Naturligtvis presenteras även de historiska konstverk som växt in i Malmösjälen. De som blivit en del av stadens identitet.

Konstguiden hälsar den nyfikne läsaren välkommen till stadens konstverk. Stadsområde för stadsområde beskrivs konstverken som efter en tänkt promenad. De senaste 20 årens verk har fått något större utrymme, av uppenbara skäl. De tillkommer under en ”guldålder” för den offentliga konsten. Många av Malmös egna konstnärer finns med, men även landets främsta och flera internationellt kända konstnärer har berikat stadsrummen.

Välkommen på upptäcktsfärd i Malmös konstskatt!

Format. 130 x 240 mm
272 sidor
Wire-O-bindning

Pris: 200 –

Artikelnr: dbg26 Kategori:

Fråga om den här boken:

Malmö Konstguide Offentlig konst i staden

Godkänn