En promenad genom stan

SBN: 97891-87875-34-2

Författare: Jeanette Rosengren & Urszula Striner

I den här boken går vi – textförfattaren Jeanette Rosengren och fotografen Urszula Striner – på promenad i vår egen stad, med kameran i högsta hugg. Här har vi jämfört gamla bilder av Malmö med nytagna och vi har spårat förändringarna, lagt ett historiskt pussel och undersökt miljöer.
Vi har varit flanörer och strosat i staden och vi har gjort urval; valt ut historier vi vill berätta och skeenden vi vill belysa.

Jeanette Rosengren har skrivit texterna och är också den som bidragit med de gamla bilderna. De äldsta är tagna runt sekelskiftet 1900 då vykort på allvar började skickas, och visar alltså Malmö som det såg ut vid den tiden. Urszula Striner har tagit de nya bilderna och så långt det är möjligt försökt ställa sitt stativ och sin kamera i exakt de vinklar som visas i de gamla.

Det är vår förhoppning att du som läser denna bok får dig något nytt till livs – även om det är gammalt! Framförallt hoppas vi att du ska bli sugen på att ge dig ut i staden för att spana in de olika områdena som vi berättar om i boken. Mycket nöje!

Pris: 250:-

Artikelnr: dbg44 Kategori:

Fråga om den här boken:

En promenad genom stan

Godkänn