Berättelser från Köpingen

Författare: Michael Segerström

”Min vagga stod i Skurup, Vemmenhögs härad, nådens år 1944. Min novellsamling heter Berättelser från Köpingen. Den handlar om händelser jag varit med om, eller hört talas om, under min barndom och ungdomstid. Men som Piraten säger: ’En bra historia kan alltid göras bättre.’ Vilket betyder att alltihop för det mesta är dikt och förbannad lögn.”
Berättelser från Köpingen tar avstamp i Michael Segerströms födelseort Skurup. I Fritiof Nilsson Piratens anda kokar författaren en mustig brygd och blandar tragedi med vildaste komik.
Han befolkar köpingen med alla de brokiga, udda och egensinniga karaktärer som gjorde den så levande. Vi får möta a-lagaren Stajken, Café-Hugo som kallades ”Blodiga Yxan”, byns sexuella välgörerska Kerstin Kydobrö, originalet Teofil Bengtsson som var portier på Stora Hotellet och den sadistiske läraren Mildberg, bland många andra.
Berättelser från Köpingen är Michael Segerströms debut som skönlitterär författare.

Författarpresentation: Michael Segerström är skådespelare och dramatiker, född 1944 och uppvuxen i Skurup. Han startade sin första teatergrupp Tidningsteatern, Sveriges minsta teater med statliga och kommunala bidrag, 1971 med sin bror Thomas. Var sedan med och drev Teater Fågel Blå på Skeppargatan i Stockholm. 1984 köpte Segerström och några kamrater Söderbio på Götgatan i Stockholm och omvandlade den till teater under namnet Boulevardteatern. Han har skrivit ett antal teaterpjäser, några teveserier och som skådespelare medverkat i filmer som Sven Klangs kvintett och Wälkom to Knohult. 2008 fick Michael Segerström en guldbagge för bästa manliga huvudroll i filmen Darling av Johan Kling.

Danskt band

Pris: 150 –

Artikelnr: dbg21 Kategori:

Fråga om den här boken:

Berättelser från Köpingen

Godkänn