Tidningspojken och den lättsinniga Anna

Kategori: Bokgalleri

Författare: Ulf Engfalk

Anna var vacker och frisinnad, varmhjärtad och fylld av lust. Hennes stora sexuella begär var orsaken till att hon blev bortkörd både från hemmet och från sitt arbete. Den betydligt äldre Lorens, som under lång tid varit helt besatt av henne, öppnade dörren när hon kom och tog emot henne med öppna armar.
Det dröjde dock inte länge förrän Anna förstod att han inte kunde leva upp till hennes behov. Hon sökte nya partners och blev omtalad, förtalad och dessutom utpekad som byns slampa.
Slutligen skulle dock förtalet bytas mot ren avundsjuka…

Tidningspojken och den lättsinniga Anna bygger på Ulf Engfalks egna minnesbilder av Anna, som bodde utanför hans barndoms skånska by. Det han själv minns och vad andra har berättat för honom har
bildat stoff till den här berättelsen. Som handlar om en ovanlig kvinna, men också om klassamhället, om fattigdomen i Sverige och livet på landsbygden för inte så länge sedan.

Ulf Engfalk föddes i Kågeröd 1948 och är utbildad smed, konstsmed och hovslagare. Han är representerad med egna konstsmidesalster i 25 kyrkor.
Ulf har ett brinnande intresse för att ta reda på hur människor förr i tiden levde, bodde och behandlades av sina arbetsgivare och av samhället. Tidningspojken
och den lättsinniga Anna är hans debut som författare.

Pris: 150 -
Bild nr: dbg16
Fråga om den här produkten
AddThis Social Bookmark Button